Bloggar

Månlandare eller sandficka

Vintern närmare sig med stormsteg. Vårt systerföretag Yris åkeri ser till att ni har sandfickor eller s.k. månlandare så ni klarar er.https://rainesmark.se/sandfickor  

Gårdsrenovering - perennplantering och vårlök

Plantering av perenner på Stena Ekebo - Lövhagen mark och trädgård

Äntligen är alla plantor nere i marken. Projektet är en samverkansentreprenad med Stena Ekebo i Upplands Väsby där vi nu genomfört en renovering av 4 gårdar. Kunden valde att ta hjälp av oss med allt från utformningen, anläggning med stensättning till plantering och skötsel. De första två gårdarna har nu en säsong bakom sig och de har nu börjat etablera sig.

Mykorrhizaseminarium

Lövhagen seminarium mykorrhiza

 Gårdagens seminarium om mykorrhiza blev riktigt lyckat. Kjell Hedberg, mykolog, och jag Mattias Persson Suorra, åkte till Ängeholm och höll ett föredrag om mykorrhiza för ett 20-tal plantskolister från södra Sverige. Det var intressant att höra hur de arbetar med sina jordar och att det känns som att viljan finns att utveckla arbetet med att få till mer hållbara jordar.

Lövhagen deltar i seminarium om mykorrhiza

Onsdagen den 28 februari 2018 deltar vår chefsträdgårdsmästare Mattias Persson Suorra på ett seminarium i Ängenholm tillsammans med Kjell Hedberg, mykolog. Det är Skogma som arrangerar seminariet som vänder sig till plantskolister. Här kommer vi att informera om hur Lövhagen använt mykorrhiza och våra erfarenheter. 

Sidor

Prenumerera på RSS - bloggar